Meetdiensten

»Meetdiensten
Meetdiensten2018-11-15T13:58:11+00:00

Een gecertificeerd meetbedrijf voor zowel gas als elektriciteit

U gebruikt in uw bedrijf of organisatie veel elektriciteit en/of gas. U produceert zelf energie met uw eigen energiesysteem? Enavi meet deze energiestromen en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen tijdig de juiste meetgegevens ontvangen.

De betrouwbare meetgegevens van Enavi vormen de basis voor een correcte nota van uw energieleverancier of van uw SDE-subsidie. Alleen een gecertificeerd meetbedrijf mag uw energiestromen meten. Enavi is een gecertificeerd meetbedrijf voor zowel gas als elektriciteit.  Met Enavi bent u er zeker van dat u voldoet aan toepasselijke wet- en regelgeving.

Elektriciteitsmeter

Elektriciteitsmeter

Zoekt u een deskundig bedrijf die u elektriciteitsverbruik meet en zorgt dat alle betrokken partijen tijdig de juiste meetgegevens krijgen? Enavi ontzorgt u volledig. Wij ontwerpen, plaatsen en beheren de meetinrichting. We lezen uw elektriciteitsmeter uit en verwerken de meetgegevens. Ook het preventieve onderhoud verzorgen wij voor u. Mocht zich toch een storing voordoen, dan lost onze storingsdienst deze op.

Voor onze meetdiensten betaalt u een aantrekkelijk periodiek tarief. Dit is inclusief huur, beheer en onderhoud van zowel de elektriciteitsmeter als onze storingsdienst. Ook het uitlezen, valideren en doorgeven van de meetgegevens is inbegrepen.

Elektriciteitsmeter kopen
Elektriciteitsmeter huren

Gasmeter

Zoekt u een deskundig bedrijf die u gasverbruik meet en zorgt dat alle betrokken partijen tijdig de juiste meetgegevens ontvangen? Enavi ontzorgt u volledig. Wij ontwerpen, plaatsen en beheren de meetinrichting. We lezen uw gasmeter uit en verwerken de meetgegevens. Ook het preventieve onderhoud verzorgen wij voor u. Mocht zich toch een storing voordoen, dan lost onze storingsdienst deze op.

Voor onze meetdiensten betaalt u een aantrekkelijk periodiek tarief. Dit is inclusief huur, beheer en onderhoud van zowel de gasmeter als onze storingsdienst. Ook het uitlezen, valideren en doorgeven van de meetgegevens is inbegrepen.

Gasmeter kopen
Gasmeter huren
Gasmeter
Bruto productiemeter

Bruto productiemeter

Wekt u zelf energie op en krijgt u daar subsidie voor? Dan heeft u een bruto productiemeter nodig.

Enavi biedt u een betrouwbare bruto productiemeting. In combinatie met de verbruiksmeter maken wij uw opwek en verbruik inzichtelijk. De bruto productiemeter meet de hoeveelheid opgewekte energie, uw hoofdmeter registreert wat u terug levert. Hiermee voldoet u aan de voorwaarden voor de SDE-subsidie en krijgt u exact de subsidie, waar u recht op heeft.

Offerte aanvragen

Tussenmeters

Heeft u meerdere bedrijfsruimten achter één aansluiting op het net? Bijvoorbeeld in uw bedrijfsverzamelgebouw of zorginstelling? Dan wilt u het liefst inzicht in het energieverbruik per ruimte, zodat u exact ziet hoeveel energie door elke huurder of afdeling wordt verbruikt. Zo kunt u de kosten transparant en eerlijk doorbelasten naar de gebruikers.

Of heeft meerdere productielijnen, machines en/of andere energieslurpers? Bijvoorbeeld in uw fabriek of datacenter? Dan wilt u het liefst inzicht in het elektriciteitsverbruik productielijn en/of machine, zodat u uw energieverbruik exact kunt relateren aan uw productieproces.

Dit is mogelijk met onze tussenmeters. Hiermee krijgt u het inzicht dat u nodig heeft. We adviseren u graag.

Offerte aanvragen
Tussenmeters
Elektriciteitsmeter

G2C meter

Bedrijven worden aan de hand van hun elektriciteitsverbruik en gasverbruik ingedeeld in een bepaald profiel. Afhankelijk van het profiel is het verplicht om een telemetriemeter te gebruiken. Organisaties die niet verplicht zijn om een telemetriemeter te gebruiken, geven iedere maand hun verbruiksdata zelf door aan de netbeheerder.

Profielen die voor gas verplicht zijn om een telemetriemeter te installeren:

1. Telemetriegrootverbruiker GXX – een gasverbruik tussen de 170.000 m3 en 1.000.000 m3 per jaar.
2. Telemetriegrootverbruiker GGV – een gasverbruik boven de 1.000.000 m3 per jaar.

Vanaf 2018 is ook het gasprofiel G2C verplicht om een telemetrische meter te flink op uw huidige kosten.

Uw meetdata kan via onze webportal inzichtelijk worden gemaakt tot op uurniveau nauwkeurig. Indien gewenst ontvangt u periodiek via mail een helder verslag van uw energieverbruik gas en elektriciteit inclusief info over de voor uw organisatie mogelijke besparingsmaatregelen.

Voor onze meetdiensten betaalt u een aantrekkelijk periodiek tarief. Dit is inclusief huur, beheer en onderhoud van zowel de elektriciteitsmeter als onze storingsdienst. Ook het uitlezen, valideren en doorgeven van de meetgegevens is inbegrepen.

Vraag direct een offerte aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt van ons vrijblijvend een offerte.

Offerte aanvragen