Gasmeter huren?

Bent u een grootverbruiker van gas? U bent een grootverbruiker als u meer gas gebruikt dan 40m3(n)/uur. Anders dan bij kleinverbruikers, moet een grootverbruiker zelf zorgen voor de aanwezigheid van een gasmeter én voor het uitlezen, valideren en versturen van uw verbruiksgegevens. Bij Enavi kunt u uw gasmeter huren (vanaf G40) en de meetverantwoordelijkheid regelen.

Wat doet een gasmeter?

Een gasmeter registreert uiterst nauwkeurig uw gasverbruik. Een gasmeter is een meetinstrument dat tussen de hoofdleiding van de netbeheerder en uw binneninstallatie wordt geplaatst. Dit met het doel om uw verbruik in kubieke meters (m2) exact te kunnen bepalen. Op basis van deze meterstanden rekent de leverancier namelijk met u af.

Waarom Enavi

Bedrijven, die een gasmeter huren bij Enavi, zijn verzekerd van een betrouwbare meter en uitstekende service. Uiteraard voldoen onze meters aan alle gestelde wettelijke eisen. Wij werken alleen met leveranciers van A-kwaliteit, ontwerpen uw gasmeter op maat en plaatsen de meetinrichting in overleg met u. Ook verzorgen wij het preventieve onderhoud. Mocht zich toch een storing voordoen, dan lost onze storingsdienst deze weer op.

Als grootverbruiker moet u ook zorgen voor het uitlezen, valideren en versturen van uw verbruiksgegevens. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Enavi is door TenneT gecertificeerd als erkend meetbedrijf. Als u een gasmeter huurt bij Enavi, dan lezen wij de verbruiksgegevens uit en zorgen ervoor dat alle betrokken partijen tijdig uw meetgegevens ontvangen. Voor het huren van de gasmeter en het uitlezen van de gasmeter en het uitoefenen van de meetverantwoordelijkheid betaalt u bij Enavi een aantrekkelijk all-in tarief.

Gasmeter huren

Bedrijven, die een gasmeter huren bij Enavi, betalen een aantrekkelijk all-in periodiek tarief voor de volgende diensten:

  • Installatie en certificering van de gasmeter en randapparatuur (o.a. elektronisch volume herleidingsinstrument (EVHI) en modem)

  • Beheer en onderhoud van de gasmeters en randapparatuur

  • Collectie en validatie van verbruiksgegevens uit de gasmeter

  • Distributie van de verbruiksgegevens aan de netbeheerder

  • Storingsafhandeling

Voordelen van een gasmeter huren bij Enavi

Wilt u liever een gasmeter kopen? Ook dat kan bij Enavi.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een gasmeter.