G2C Datalogger

U heeft een G2C aansluiting indien u minder dan 170.000 m3 per jaar verbruikt en de aansluitcapaciteit groter dan 40 m3 per uur is. Momenteel wordt het verbruik van een G2C aansluiting bepaald o.b.v. een jaarlijks opgenomen meterstand.

Per 1 februari 2020 gaat dit echter veranderen door een wijziging van de Landelijke Meetcode Gas. Vanaf dat moment is het verplicht om de aansluiting maandelijks te meten. Dit kan door het verbruik op afstand uit te lezen. Hiervoor moet er een zogenaamde ‘datalogger’ worden geplaatst.

Wat is een datalogger?

Een datalogger is een type meetinstrument dat gegevens meet en opslaat. De datalogger wordt gekoppeld aan uw gasmeter en meet hiervan het verbruik. Het gemeten verbruik wordt maandelijks via een beveiligde verbinding doorgegeven aan Enavi. Vervolgens wordt het verbruik via de netbeheerder naar uw leverancier verstuurd ten behoeve van de maandfacturatie.

Waarom is deze aanpassing wettelijk verplicht?

Door de maandelijkse opname van het werkelijke verbruik worden schattingen en bijbehorende correcties achteraf voorkomen. Dit is een voordeel voor zowel de klant als de leverancier. Het voordeel voor u is een nauwkeurige energieafrekening, geen verrassingen op de jaarafrekening en meer inzicht in uw gasverbruik.

Voor meer informatie over dit landelijke besluit verwijzen wij u naar deze pagina.

Wat betekent dit voor mij?

Vanaf 1 februari 2020 is het verplicht om het verbruik maandelijks uit te lezen. Als meetverantwoordelijke zorgt Enavi ervoor dat uw meetinrichting voldoet aan de meetcode. Indien er een datalogger nodig is, neemt Enavi contact met u op.

Moet de gaslevering onderbroken worden?

De gaslevering zal tijdens de plaatsing van een datalogger niet onderbroken worden.

Tot slot

Het maandelijks uitlezen is een wettelijke verplichting. Daar kan Enavi helaas niets aan veranderen. Wel zullen wij het proces voor u zo simpel, prettig en goedkoop mogelijk maken. Daarnaast kunnen wij u voorzien van hulpmiddelen om goed inzicht te krijgen in uw verbruik. En daarmee kunt u energie besparen.

Waarom Enavi

Bedrijven, die een gasmeter inclusief datalogger huren bij Enavi, zijn verzekerd van een betrouwbare meter en uitstekende service. Uiteraard voldoen onze meters aan alle gestelde wettelijke eisen. Wij werken alleen met leveranciers van A-kwaliteit, ontwerpen uw gasmeter en datalogger op maat en plaatsen de meetinrichting in overleg met u. Ook verzorgen wij het preventieve onderhoud. Mocht zich toch een storing voordoen, dan lost onze storingsdienst deze weer op.

Als grootverbruiker moet u ook zorgen voor het uitlezen, valideren en versturen van uw verbruiksgegevens. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Enavi is door TenneT gecertificeerd als erkend meetbedrijf. Als u een gasmeter en datalogger huurt bij Enavi, dan lezen wij de verbruiksgegevens uit en zorgen ervoor dat alle betrokken partijen tijdig uw meetgegevens ontvangen. Voor het huren van de gasmeter en het uitlezen van de gasmeter en het uitoefenen van de meetverantwoordelijkheid betaalt u bij Enavi een aantrekkelijk all-in tarief.

Gasmeter huren

Bedrijven, die een gasmeter huren bij Enavi, betalen een aantrekkelijk all-in periodiek tarief voor de volgende diensten:

  • Installatie en certificering van de gasmeter en randapparatuur (o.a. elektronisch volume herleidingsinstrument (EVHI) en modem)

  • Beheer en onderhoud van de gasmeters en randapparatuur

  • Collectie en validatie van verbruiksgegevens uit de gasmeter

  • Distributie van de verbruiksgegevens aan de netbeheerder

  • Storingsafhandeling

Voordelen van een datalogger van Enavi

Vraag vandaag nog een offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een gasmeter inclusief datalogger.