Elektriciteitsmeter huren?

Bent u een grootverbruiker van elektriciteit? U bent een grootverbruiker als u een elektriciteitsaansluiting hebt die groter is dan 3×80 Ampère. Anders dan bij kleinverbruikers, moet een grootverbruiker zelf zorgen voor de aanwezigheid van een elektriciteitsmeter, het uitlezen, valideren en versturen van uw verbruiksgegevens. Bij Enavi kunt u uw elektriciteitsmeter huren en de meetverantwoordelijkheid regelen.

Wat doet een elektriciteitsmeter?

Een elektriciteitsmeter registreert uiterst nauwkeurig uw elektriciteitsverbruik. Een elektriciteitsmeter is een meetinstrument dat tussen de hoofdleiding van de netbeheerder en uw binneninstallatie wordt geplaatst. Dit met het doel om uw verbruik in kilowattuur (kWh) exact te kunnen bepalen. Op basis van deze meterstanden rekent de leverancier namelijk met u af.

Waarom Enavi

Bedrijven die een elektriciteitsmeter huren bij Enavi, zijn verzekerd van een betrouwbare meter en uitstekende service. Uiteraard voldoen onze meters aan alle wettelijke gestelde eisen. Wij werken alleen met leveranciers van A-kwaliteit, ontwerpen uw elektriciteitsmeter op maat en plaatsen de meetinrichting in overleg met u. Ook verzorgen wij het preventieve onderhoud. Mocht zich toch een storing voordoen, dan lost onze storingsdienst deze op.

Als grootverbruiker moet u ook zorgen voor het uitlezen, valideren en versturen van uw verbruiksgegevens. Deze meetverantwoordelijkheid moet worden uitgevoerd door een erkend meetbedrijf. Enavi is door TenneT gecertificeerd als erkend meetbedrijf. Als u een elektriciteitsmeter huurt bij Enavi, dan lezen wij de verbruiksgegevens uit en zorgen ervoor dat alle betrokken partijen tijdig uw meetgegevens ontvangen.

Elektriciteitsmeter huren

Bedrijven, die een elektriciteitsmeter huren bij Enavi, betalen een aantrekkelijk all-in tarief voor de volgende diensten:

  • Installatie en certificering van de elektriciteitsmeter en modem

  • Beheer en onderhoud van de elektriciteitsmeter en modem

  • Collectie en validatie van verbruiksgegevens uit de elektriciteitsmeter

  • Distributie van de verbruiksgegevens richting de netbeheerder

  • Storingsafhandeling

Voordelen van een elektriciteitsmeter huren bij Enavi

Wilt u liever een elektriciteitsmeter kopen? Ook dat kan bij Enavi.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een elektriciteitsmeter.